Hlas

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Ešte k smrti Pápeža

Pápež síce umrel, ale o jeho pohrebe sa ešte stále rozpráva.

  Ktosi sa kdesi vyjadril, že pápežova smrť priniesla prími i do komerčných médií. Je to iste pravda, lebo pohreb sledovalo mnoho ľudí aj vďaka televízii. Ale žeby bola jeho smrť využitá na tieto účely, v tomto sa nezhodnem s nikím.

Mnoho rokov predtým umierali pápeži a nikdy neboli pochovávaný tak verejne ako tentoraz. Bol to jednoznačne najvačší pohreb v dajinách pápežstva a možno i sveta. Ale žeby to bol aj komerčný zámer, to jednoducho neprímam. Je pravda, že sa mnohý nabalili percentuálne v sledovanosti, ale to, že to využili sa týka ich svedomia. Veď každému jeho svedomie a ak ho nemajú a zneužívajú i takéto príležitosti sú vypočítavý a to sa mi hnusí.                     

Uvediem len jeden príklad: istá televízia, ktorá sa chváli najvačšou sledovanosťou a podporuje ju liberálna strana, bola i jednou z najviac kritizujúcich Cirkev a jej štruktúry. No v deň pohrebu pápeža sa tvárila,  že jej ten pápež veľmi chýba.... Podľa mňa to bolo sčasti i pokrytectvo... Ale nikomu neberiem názor a podotýkam, že tý, čo na túto televíziu nedajú dopustiť, sledovali priami prenos presne na danom kanály.

     Mne nevadí kto kde pohreb pozeral, napokon je to každého osobná vec. Ale vadí mi to, že z toho niekto urobí niečo čím pohreb a sprostredkovnie skrze masovokomunikačné prostriedky vobec nebol.


Náboženské otázky | stály odkaz

Komentáre

  1. Hlas
    M. v spravodajstve a vysielani uprednostnuje istu politicku stranu. To je fakt. Nerozumiem vsak, preco kritizujes to, ze neignorovali pocity vsetkych veriacich a neisli proti ich citeniu.
    (cize je to skor opacne ako pises, TV medium podporuje politicku stranu a nie naopak)

    Svet je maly. Aj cirkev, ci uz vedome alebo nevedome pouziva media ako prostriedok. Neda sa porovnavat situacia, ked ludia mohli vediet o papezovi len par sporestedkovanych informacii. V tych casoch neexistovali ani podobne siroko zname celebrity. Svet sa meni.

    Nerobme z veci vacsi problem ako skutocne je. Kde nie je dopyt, kseft sa nekona. A kto je na strane dopytu asi nie je tazke uhadnut.
    publikované: 21.04.2005 14:28:36 | autor: Tom (e-mail, web, neautorizovaný)
  2. Aj suhlasim, aj nie
    O danej problematike sa tu toho uz popiaslo mnoho, aj na mojom blogu, ale zas a znova musim reagovat. Urcite mas prevdu v tom, ze ak sa cely cas niekto sprava podla nejakeho kluca, nemal by zmenit kabat prave vtedy, ked mu to je vhodne.
    publikované: 21.04.2005 15:36:55 | autor: Gnaag (e-mail, web, neautorizovaný)
  3. Kráľ zomrel, nech žije kráľ...
    Pápež už odpočíva v pokoji a zasluži si. Otázka skôr znie čoho sa svet dočká od nového pápeža. Čakajú nás IMHO zaujímavé časy...
    publikované: 21.04.2005 15:49:00 | autor: Thalen (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014